Practic, optiunea pentru o rasa anume tine de caracteristicile acesteia, in functie de aspect (care tine de gusturile fiecaruia) si, evident, de temperament. Daca doriti o pisica foarte independenta si chiar capricioasa, alegerea potrivita este siameza. Daca doriti o pisica echilibrata din toate punctele de vedere, calina si nepretentioasa, luati o pisica europeana. Daca doriti o pisica linistita si prietenoasa, birmaneza este una din variantele optime. Daca doriti o pisica "lenesa" si in general tacuta, alegeti o persana.
Fiecare rasa are avantajele si dezavantajele ei; unele rase sunt predispuse la anumite afectiuni (persana, de exemplu, datorita conductului lacrimal scurt, va avea in permanenta o secretie lacrimala abundenta care, neigienizata - curatata cu un servetel curat - periodic, poate genera probeme oculare). Alte rase sunt mai prietenoase (balineza, de exemplu, care este de-a dreptul "lipicioasa") sau mai "credincioase" stapanului (birmaneza, siameza). Daca vreti sa faceti si o fapta buna si sa aveti mai putine batai de cap in ceea ce priveste ingrijirea pisicii pe care o doriti, adoptati o "maidaneza" - pisica europeana este mai rezistenta la boli si mai putin pretentioasa in general.
Pentru a alege pisica ideala nu va rezumati asadar la aspect; documentati-va asupra tuturor caracteristicilor rasei dorite, atat din punctul de vedere al temperamentului, cat si al predispozitiilor rasei la anumite boli.
Daca optati pentru cumpararea unui pisoi, este recomandabil sa nu mergeti la targuri de animale sau in piete, ci la un crescator serios sau, eventual, la un pet-shop de incredere. Avantajul achizitionarii unui pui direct de la crescator este ca ii puteti vedea macar unul dintre parinti; de asemenea, crescatorii seriosi garanteaza sanatatea puiului, puritatea rasei si provenienta din parinti cu genealogie diferita, fara defecte genetice.
De asemenea, daca optati pentru un pisoi maidanez, inainte de a-l adopta, asigurati-va ca este sanatos; in general, fiind atat de multe pisici europene in libertate riscul ca puiul sa provina dintr-o imperechere cosangvinica este destul de redus; in schimb, puiul poate avea alte probleme, pe care le poate insa diagnostica - si de multe ori rezolva - medicul veterinar.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: katzlove
Mesaj:
katzlove
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.